Bobuľový výber, sladké 2019
Terroir:
Hnedozem a sprašové podložie veľmi bohaté na aktívny vápnik. Vína z tejto pôdy sa vyznačujú vysokým extraktom, mineralitou, sú pevné v štruktúre a majú mimoriadny vyzrievací potenciál.
Výmera:
2,70 ha
Výroba vína:
Ručný zber, šetrné spracovanie a lisovanie hrozna, riadená fermentácia. Vyrobené reduktívnou technológiou, vyzrievanie v nerezových tankoch.
Pôvod hrozna:
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Šintavský vinohradnícky rajón
Vinohradnícka obec: Báb
Vinohradnícky hon: Malobábska hora
Analytické údaje:
Cukornatosť hrozna: 26 °NM
Zvyškový cukor: 63,49 g/l
Celkové kyseliny: 6,48 g/l
Alkohol.: 11,5 obj.%
Objem:
0,5 l
Senzorické vlastnosti:
Vôňa ovocná, plná hrušiek a jabĺk na krémovom pozadí. Chuť je extraktívna, plná ovocných tónov. Vysoký zvyškový cukor dodáva vínu svoju majestátnosť a nezabudnuteľnosť.